Alla inlägg under januari 2017

Av Anki - 7 januari 2017 23:20

Lady och jag gick nästan fem km idag och det var jätteskönt, perfekt väder. Men blir galen på idioterna jag har som grannar. Nu har de lämnat honom ute hela helgen igen utan mat eller nånstans att värma sig........IQ= zero !

Av Anki - 7 januari 2017 00:35

Vid 21-snåret börjar Lady att gnola och åla sig och markera problem där bak. Har kollat men hittar inget synligt. Typiskt djur. Inte på dagen en vardag utan alltid på en helg eller natt blir de sjuka...........Testar sparris och avvaktar tills i morgon. Hon löper så det kan ju vara nåt sånt också. Hon är ju kaxig och har varit ute i kylan så det kan ju komma därifrån. Känns lite jobbigt då jag måste låna pengar om jag måste till veterinär med henne

Av Anki - 6 januari 2017 22:45

Ja i går natt var inte någon höjdare. -31 ute när jag lade mig. Eftersom jag måste lägga in ved i kaminen en gång i timmen så bäddade jag i soffan. Långärmströja, fleece, långkallingar, sockar och duntofflor och ett duntäcke. Jag börjar bli för gammal för att slita så här ont. Men morgonen kom och dagen.... med sol och knirr under skosulorna. Och termometern stiger sakta men säkert. Sen var jag bjuden till Västmarken på mat. Får i kål, nyrökta räkor och nyrökt lax var inte helt fel. När jag kom hem så pekade termometern på -4. 

Nu har jag tittat på Snuten i Hollywood och ska väl snart göra kväll. Underbart att kunna lägga sig i sängen och veta att när jag vaknar är det inte +8 inomhus utan mera normal temp.............Hände en märklig grej i kväll sen jag kom hem oxå som jag får filura på med inblandade???


  

Av Anki - 6 januari 2017 00:44

Har jag nu.....Utelampan nere vid garaget tändes flera ggr så jag stod och kollade om det var något djur när jag ser att det kommer rök nerifrån. Tittar igen när den tänds.....och det ryker. På med kläder, mössa m.m och utrustad med lysrör rusar jag ner till källaren och hinner tänka många jobbiga tankar. Typ vad ska jag bära ut först, vad är jag mest rädd om, var ska jag göra av djuren, vem ska jag ringa...............Men när jag öppnar källardörren så är allt precis som det ska vara. Det måste bildas rök av att lampan tänds i kylan och varför den tänds vet jag inte. Inga djurspår eller nåt. Spöken.....

Men jag hann bli riktigt uppjagad....... och pigg. Sover i soffan i natt i långkallingar och långärmströja. Tv:n får väl vara på så kanske jag sover nån stund då och då. 


Nattinatti     

Av Anki - 5 januari 2017 17:05

Har ju varit förkyld i två veckor nu. Och tycker ingenting är gott........Gjorde iordning torskrygg till middag med baconstrimlor och soltorkade tomater, som jag åt med potatismos och haricot verts. Kryddade fisken ordentligt och mosen gjorde jag som jag brukar göra. Men tyckte inte att det smakade nånting. Kanske jag har snytit ut smaklökarna??

Trettondagsafton och man sitter ensam som vanligt i joggingbyxor och en fleecetröja...........Tänker inte ens ta mig ett glas vin för nu ska jag försöka att leva lite sundare ett tag............sa hon och åt lite choklad.....

Ska gå ut och ladda de tomma vedkassarna innan jag dimper ner i soffan, så att det finns ved direkt i morgon bitti. Kanske till och med sover i soffan i natt så kan jag elda både längre i natt och tidigare i morgon bitti. Idag känns det som att jag inte får upp värmen i huset. +18 har jag inne och +14 på köksgolvet. Sov jättedåligt natten som var så jag är jättetrött. Men vill inte sova för då är jag rädd att det slocknar i kaminen...........Ska i alla fall titta på andra avsnittet av Saknad klockan nio och sen får vi se vad som händer........eller inte händer :-)

Av Anki - 5 januari 2017 14:10

Kallt som fasen, -24 här nu 14:10. Och det skulle bli kallare framåt kvällen........Jag ville inte kliva ur sängen i morse då det blir skitkallt här när jag inte eldar hela tiden. Har ju bara en kamin så det brinner bara i ca en timme. Så när jag sover några timmar är det runt +10 när jag vaknar. Men det som inte dödar, härdar sägs det ju. tänkte att jag tar en prommis ändå men lämnar hunden hemma. Jomenvisst......när jag skulle gå var hon ju tokig och skulle med. Vi hann bort till grannen innan hon började hoppa på tre ben......matte jag fryser......Gick en km sen vände vi. 

Tycker att det är konstigt att grannens katt är under mitt hus idag då hon är hemma? Kanske han inte får vara inne på dagen, vad vet jag.......När det är så här kallt tycker man att han borde få vara inne ändå. Ska ut innan det blir mörkt och kolla om han har gått hem.

Idag fick jag det efterlängtade paketet med blinkhalsbandet för hund. Så nu vill jag ju ut och gå i mörkret och testa det. Men inte i den här kylan....... 

Städat ut julen i dag också. Rubb och stubb och bytt gardiner och dukar. Hoppla mot ljusare tider !!


    

Av Anki - 4 januari 2017 21:30

Ja idag har det varit jobb hela dagen med att flytta omkring snö. Det har varit lätt kallsnö men blåisen under snön gör att det inte har varit så trevligt. Jag har gått omkull 4 ggr i dag och har riktigt ont i vä arm och axel. Nån skrev på min fb att det bara är att ha broddar och trampa .........Typiskt stadsbor som inte fattar att när det är flera dm snö mellan isen och snön så biter inte broddarna.......om man inte har spikskor.....Det positiva är att bara snöskottningen blev 7906 steg !!


     

Av Anki - 4 januari 2017 20:56

Funderar och funderar på det otrevliga som händer här i byn med trakasserierna, lynchmob m.m Tänk om alla är på helt fel spår??? Kan det vara någon anhörig med agg till folk i byarna omkring? Som inte bor här men ofta är här och vet det mesta som händer..........och vänder folk emot varandra som straff för något riktigt otäckt som hänt för typ 15 år sen...Men vågar ändå inte säga vad jag funderar på. Ska filosofera med Benny i morgon. Breven skickas ju frankerade med post från....vilken postlåda? Kan man kolla det? Men hur får man person-nr/de fyra sista på folk?

Presentation

Fråga mig

48 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18
19
20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok

Besökare


Skapa flashcards