Alla inlägg under maj 2017

Av Anki - 13 maj 2017 12:06

Skulle städa och olja altanen idag men vill inte börja innan jag är säker uppehåll. Vill ju inte ställa ut allt på gården om det börjar vräka ner regn.....Jag verkligen HATAR de här jävla mörka molnen nu !

Har tillverkat lite kuckelmedicin igen. Malda avocadokärnor, som ska vara bra mot/för en massa saker.

     

Har ju inte invigt min nya cykel än heller, men det har ju liksom inte varit cykelväder än. Om man inte är cykelfreak förstås   Och det är ju inte jag....

Melodifestival i kväll också, gud vad ovänner en del blir om musik (eller inte musik) 

             

Av Anki - 12 maj 2017 13:04

Morgonstund har guld i mund säger ordspråket. Jag håller inte med, hatar att åka till stan före tio på fm. Men nu så är det avklarat. Och jag fick beröm av den bästa tandhygienisten. Talade om att det har varit "oskönt" där jag fick kronan insatt så då hämtade hon en tandläkare (som jag inte har sett där förut) De putsade ner motsvarande tand då hon sa att det kan bero på ojämnt tryck. Och så undrade hon om jag har haft bekymmer......Eh...ja...för då biter jag förmodligen omedvetet ihop käkarna både i vaket och sovande tillstånd. Så jag fick order att ha munnen öppen dagtid och inte bita ihop i onödan  

När jag var klar så tänkte jag gå en sväng i Birsta, men jag kom ju dit så tidigt så när klockan var tio och butikerna öppnade hade jag ledsnat. Köpte min mascara och var in på Ikea en sväng (och apoteket röda näsan). Sen for jag hemöver. Och kom på halvvägs hem att jag ju skulle in på Netonnet. Men det var inget viktigt, sparade en peng dårå.


    

Av Anki - 11 maj 2017 22:24

Var till stan en sväng på fm. Sen hemoch fixa lite med hundarna. Och så upp till vävstugan för att väva klar den blå Petissan. Fick tejpa båda tummarna eftersom jag har så djupa självsprickor så att de blöder. Men ville få klart den, och det klarade jag.

Fyra maskiner med matchkläder tvättade och tre kvar. Blev ju "lite" extra när Nedansjö lånade ett ställ också.......

I morgon bitti väntar ett besök hos Lina, min tandhygienist.

Nedan bilder på syskonen Petissa  Kommer bättre bilder när de är urtagna från vävstolarna 


   

Av Anki - 10 maj 2017 22:36

Varit en småhektisk dag i dag. Lite pyssel inomhus först innan jag åkte upp till Hasselbacken med lite grejer inför matchen. Och så den obligatoriska vårstädningen däruppe......I år var det inte speciellt trevligt då det var otroligt mycket råttskit överallt. Då jag inte hade nåt att ha som andningsskydd så kändes det skitäckligt när jag sopade och det for omkring både döda flugor och råttskit. Hade glömt skurmedel så skurar gör jag innan nästa match. Torkade av golven med vatten bara.

När jag var klar så tänkte jag att jag skulle åka och göra klart i vävstugan. Allt flöt på jättebra......ett tag. Tills det var något som inte stämde och jag fick riva upp en bra bit. Gjorde om.....och fick riva upp. Man får inte svära i kapellet men det gjorde jag högt och mycket....Till slut så såg jag vart jag hade trampat fel och fixade till det. Men då hade klockan blivit så mycket så jag hann inte väva klart som jag hade planerat, eftersom jag skulle baka något till fotbollsfiket.

Så hem och fundera vad som skulle funka lite snabbt. Och det fick bli en kaka med smörfyllning. Jag hade köpt mazariner för säkerhets skull.

När det var 20 minuter kvar till match så kom de ju på att båda lagen var blåklädda = katastrof ! Nedansjö hade missuppfattat och hade inget reservställ så då erbjöd jag mig att åka hem och hämta ungdomslagets vit-svarta som de kunde låna. Fick köra som en idiot men det var den enda lösningen och domaren sköt lite på matchstarten. Det var kallt som fan, förlust och var hemma ca 21:30. Innan allt är urplockat och klart så är klockan 22:00 och nu har jag äntligen parkerat i soffan en stund innan det blir sängen........puh   

Av Anki - 10 maj 2017 00:06

Ja idag har det rullat på....Startade dagen med att göra upp eld i kaminen eftersom jag fick tre lådor med ved i går kväll. Lyxigt när man inte har en vedpinne. Sen grejade jag och donade med lite av varje tills det var dags att åka in till veterinären med Smilla. Fred åkte med så jag skjutsade honom en sväng till Bakkmarks före. Och så var jag in på Dollar och köpte muggar och godis till fotbollsfiket. 

Ja och veterinärbesöket blev väl som väntat. Det blir en sövning och så skär han bort knölen. Hoppas att det inte blir så mycket eftervård då jag fick tid veckan innan jag åker till Kreta. Men då får x-et ställa upp i så fall. 

När jag kom hem så var jag till vävstugan och vävde ett tag. Kanske jag kan göra klart i morgon. Beroende på hur stressad jag blir. Ska ju upp till Hasselbacken och köra igång alla grejer och städa av i köket också.......och fixa till nåt fikabröd.....

Till sist så blev det en rask promenad för Lady och mig innan jag slängde ner mig i soffan. Orkade inte laga mat utan det blev varma mackor till middag i dag. 


Nu är det god natt i stugan       


Av Anki - 9 maj 2017 09:36

 

Av Anki - 8 maj 2017 21:44

Var och handlade en sväng och sen hem och ....gjorde ingen ting fram tills hundarna skulle ha mat. Sen var jag och vävde i två timmar på Petissan nr två (en blå) Jösses vad fåglarna äter. Så glad att Jeanette sa att Coop hade solrosfrö. Irriterar mig på de som hackar på mig för att jag matar dem. Jag matar hellre fåglarna än att stoppa pengarna i nån burk på stan..........Har "behandlat" Smilla med groblad idag och det drar faktiskt ut var ur knölen, men åker till vet i morrn för ett utlåtande till att börja med. Hennes hälsa går före mina nöjen (även om de är få) suck.... Fick främmande av Ida i kväll när killarna hade träning på Hasselbacken. 

 


God natt   



Av Anki - 7 maj 2017 22:05

Smilla har haft en "vårta" i ett par år som nu har sett annorlunda ut. Ringt vet och har fått en tid för koll, men om det är något de mäste ta bort så är det operation med sövning som gäller. Och då är det typ 5-6000 som gäller. Hon är försäkrad men självrisken är 2800 kr och så ska man betala 25% av resterande. Alltså runda slängar närmare 4000 trots försäkringen. Läste nånstans att man kan badda med E-vitamin så det gjorde jag. Och nu har det runnit ut nåt äckligt blodigt och den ser nu ut som nån böld...Har satt på en kompress med groblad som ett sista desperat försök. Annars får jag ta fickpengarna jag skulle ha på resan och åka till veterinären. 

Och det bra var att jag blev bjuden på god mat på Kolgrillen i kväll :-)

Presentation

Fråga mig

48 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29 30
31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok

Besökare


Ovido - Quiz & Flashcards