Alla inlägg under juli 2017

Av Anki - 14 juli 2017 10:17

Ont i ryggen, benet och ja mest i hela kroppen så det är en seg morgon. Men har fikat och tagit lite värktabletter, då lurar jag kroppen en stund iaf. Skulle behöva städa men det kan ju vänta.....Kanske köra in några kärror ved innan en sväng till Birsta. Har ju en katt som bara äter en viss sorts mat och den finns inte i Matfors så klart. Har funderat om jag ska fråga Tomas eller Magnus om de kan ta hem den. Ibland känns det bara skit att måsta åka 10 mil för att köpa kattmat..... 

Och så klart klippa gräs men tror att det får vänta till eftermiddagen så att det blåser ur lite till, annars får jag rensa utkastet hela tiden.

Funderar på om jag ska åka upp till Lövis i morgon på grillkvällen. I så fall så måste jag köpa något gott att grilla. Men det är långt att cykla dit och hem om man vill ta ett glas vin eller en öl till maten.........Ja ja vi får se, det är bara fredag än.


        

Av Anki - 13 juli 2017 14:51

Idag har termometern hållit sig runt +10 grader, regnet öser ner och det tokblåser ute. Och det är inte varmt inomhus heller, funderar på att tända en brasa i kaminen mot kvällen. 

Jonas ringde och skulle titta upp en sväng. Jag var på väg till Ica och köpte var sin salladsbytta, kyckling till honom och kräftstjärtar/räkor till mig. De var jättegoda båda sorterna.

Smulan blev så glad när han kom och lekte och busade. Och lika ledsen när han åkte igen blev hon, mattes lillhjärta.


 


Trevlig sommar     

Av Anki - 13 juli 2017 09:34

Nice då jag skulle duscha och åka till stan ?

Av Anki - 12 juli 2017 22:18

Ja det har vräkt ner regn i dag till och från, åskat och blåst som fan. Så vävstugan flyttade in i kapellet i kväll. 

Först så undrar man ju hur vissa bybor tror att de har förtur till bygdens lokaler. Ska man ha barndop (välsignelse) på lördag så kan man väl inte duka en vecka i förväg? Men det löste sig sig och vi höll till där i stället för på Lövis.

Det blev verkligen fullsatt !! Och Bitte har enorma röstresurser (typ som Helen Sjöholm), otroligt bra sångröst !! Och gubbarna kompade ju bra oxå. Och alltid kul att träffa Ingemar Falk....

Hiss och diss var det, och disset var att folk var som gamar på fikabrödet men när kassan räknades så var det nog många som struntade i att betala. Surt när det skulle gå typ jämnt upp men blir minus i slutänden......

Hiss var sången och att min favvoläkare från hematologen var där och jag fick några minuter privat med honom. Han sa att jag inte skulle vara orolig så länge jag tappar fulblodet, och att de inte släpper kontrollen på mig. Finns ett aber men det behåller jag för mig själv. 


Natti     


Av Anki - 12 juli 2017 12:26

Det blev ett hopp på två dagar men har varit helt slut och tom inombords. I måndags var jag på bilbingo och det var så dåligt med koncentrationen så jag borde ha stannat hemma. Och när jag kom hem så hade katten lyckats få med sig en mus som satt intryckt i gardinen. Och när jag skulle peta upp fönstret så rörde sig musen..........och jag skrek som en gris   . Och musen sprang ner på golvet....Fick stänga alla dörrar och ha fönstret öppet under natten. Och tror att musen hittade ut   . 

I går fick mamma komma hem från sjukhuset och hon lät himla pigg och glad. Och så blev det en lunchdejt med Jeanette och Annica på Lövis. Trevligt !

I dag så är det dags för vävstugan att invadera Lövudden med underhållning, gofika och lotteri med superfina vinster. Jag har bakat min kaksort och en sockerkaka inför kvällen, och så har jag varit och köpt muggar, assietter och servetter.

Nu är det bara att hålla tummarna att vädergudarna är med oss och att det kommer mycket folk.


 


    


Av Anki - 9 juli 2017 09:16

Ringt sjukhuset i Hudik för att checka av hur det är med mamma men skulle återkomma vid 11. Så då får jag väl gå ut och köra en sväng med trimmern......kanske. Ska gruva mig en liiiten stund till     . 

Såg att Hansa körde förbi med det sista min vedhög från moan också nyss. I dag får jag middagsgäster också så det är väl bäst att förbereda lite kött.


 

Av Anki - 8 juli 2017 22:57

I dag har jag klippt gräset, tvättat och bytt sängkläder och städat bilen invändigt. så jag känner mig rätt så nöjd med mig själv. Var ner till Matfors och tankade och handlade också. Och där har vi det där med smällen.......Fjärde gången nu inom loppet av en vecka som jag knappt hinner undan när jag ska ut från min gård och det kommer fartdårar nerifrån. Den som höll på att knäppa mig idag borde ha mer ansvar tycker man........ Jag såg när hen åkte neröver och då var det nog en hastighet på bra mycket över 100 km/tim. När jag kör ut och ser bilen i full fart mot mig och inser att jag inte hinner över utan måste backa.....Föraren fick ta andra körfältet för att undvika kollision och jag såg ansiktsuttrycket......och just då hatar jag dig.........Hade det smällt så hade inte jag tappat körkortet iaf. Men det hade nog gjort ont.....om jag hade klarat mig......Vad hade hänt om det samtidigt kommit en bil uppifrån?? Katastrof !! 


Sov så gott     

Av Anki - 7 juli 2017 23:01

Det som skulle bli en trevlig och positiv utflykt blev en himla tuff dag. Polare Per skulle till bolaget och jag följde med för att gå till pappas grav och så hälsa på mamma. Det slutade med att vi fick skicka mamma till Hudik med ambulans och jag kände mig som en trasa när vi åkte hemöver igen. Men nu får hon vård och jag oroar mig för hennes katt i stället, som inte kommer in när någon främmande är där. 

Innan vi for hemöver så var vi in och åt jättegod rödspätta på Pizzeria Roma.


  

Presentation

Fråga mig

48 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17 18
19
20
21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok

Besökare


Ovido - Quiz & Flashcards