Alla inlägg under februari 2017

Av Anki - 13 februari 2017 20:54

Började i morse att jaga grejer som hade blåst omkring, snöskyffeln låg nästan nere vid vägen. Sen pysslade jag med att paketera returen av mitt aktivitetsarmband som jag fick i julklapp. De hade äntligen skickat retursedeln. När det var fixat så åkte jag upp och vävde i två timmar. Då var jag så hungrig så jag var tvungen att åka hem och äta. Inspektion av aktiviteten var det..........Hem och åt och så åkte jag till Matfors och postade paketet. Hemkommen igen så fick hundarna mat och så var vi ute en stund i blåsten innan jag åkte upp till vävstugan i två timmar till. 40 cm kvar att väva och sen kan jag slappna av igen.............Det gör jag nog i morgon. När jag kom hem skulle jag se på farmen men det sket sig. Utelampan på framsidan av huset tändes och jag klev upp på bidén för att se om det var någon där. Och när jag klev ner så hade jag glömt bort att jag hade tre fulla hinkar med vatten på golvet, om strömmen skulle försvinna. Och klev så klart rakt ner i en av dem..........som välte.......Vatten över hela golvet och ända ut i hallen på klickgolvet. Ryckte snabbt ut badlakanen ur skåpet och slängde dem på golvet. Så nu tvättar jag maskin nr två med handdukar......Nu skulle jag ha behövt min trasiga torktumlare men det går ändå. Det luktar så gott när man hänger tvätten inomhus   Nu ska jag se om jag hittar något att äta. 

Av Anki - 13 februari 2017 08:15

Det började blåsa hårt sent i går kväll, så att jag fick springa ut och jaga snölassen som blåste iväg ner mot vägen. Sen har det fortsatt blåsa så det har skramlat och smällt när grejor har blåst omkring på altanen. Tur att jag hade satt för kompostgrindarna.........Jag har en liten skylt på ytterdörren som har slamrat hela natten. Tänkte kliva upp och ta bort den men var för trött. Nu har jag kokat vatten och kaffe och fyllt upp några vattenhinkar och nån tillbringare för säkerhets skull.


Have a nice day   

Av Anki - 12 februari 2017 22:32

Tycker att det var en bra dag. prommis igen med båda hundarna och två timmar i vävstugan. Igår blev jag sur när jag kom upp dit. jag vet ju att det finns de som kollar hur mycket man vävt. Men när de tar av duken som ligger som skydd för solen bl.a så kan de ju lägga tillbaks den och inte bara lägga den i en hög mitt på väven. Tror faktiskt att jag ska fräsa till om det............

Ja sen var jag bjuden på middag i Västmarken och där var det fullt hus. Ida, Mira, Susanne, Kalle och Karin, Pontus, Benny, Lena......Och hunden Benny var också och hälsade på. Sen kom Mia och Hasse och hämtade Mira. 

När vi skulle äta så visade Benny mig ett inlägg i Västergårds problem. Bilder på två nya hotbrev "skrivna" med urklippta bokstäver och med riktigt otrevligt innehåll. Måste vara nån som har allvarliga problem häromkring i alla fall !!

Jajamensan det var väl allt från skogen i dag........


    

Av Anki - 11 februari 2017 21:42

Idag var det helt plötsligt bara -1 mitt på dagen. Så jag tog med mig hundarna och gick en sväng uppöver skogsvägen bakom mig. Det är så nice när de får springa lösa och rota och nosa och gräva i snödrivorna. Sen gick jag hem med tjejerna och så tog jag en sväng uppöver brickbacken. Det är nån som tycks tro att man får köra skoter hur och var man vill. Sen kom Benny och Lena hit. Han skulle hjälpa mig att kubikmäta en vedtrave som jag har köpt. Jag bjöd på kastrullmuffins och innan de åkte så var vi ut i lagårn och sökte fram grislamporna. Han hittade en som inte grisarna hade bitit av kabeln på och som hade en fungerande värmelampa också. Så nu blir det både ljus och värme i fårhuset i Västmarken. Sen var jag och vävde i nästan två timmar. Fast den mesta tiden gick åt att pilla upp knutar i varpen. 

Kom hem vid halv sju och då var det bara att fixa till lite käk. Tokkryddade några kycklingfileer som jag stekte i ugnen samtidigt som jag ugnsrostade potatis och grönsaker. Gott blev det och så öppnade jag en flaska rött som jag aldrig har köpt förut........och blev lite besviken. Ingen höjdare alls....

Och efter det så var det dags för Mellot. Som jag sov igenom minst hälften   Ska försöka att hålla mig vaken nån timme till iaf.  

Lägger ut några bilder på eftermiddagshimlen och på månen när jag for hem från vävstugan. 

   


  

Av Anki - 11 februari 2017 00:13

Städade lite, bar upp ved, skottade lite fjunsnö och bla,bla,bla. Sen fick jag ett sms från Willys om rabatt på kattmat och då jag dessutom hade lite hundmat kvar så tog jag en tur till Birsta. Hade tänkt att åka upp till vävstugan när jag hade ätit men det kändes så motigt så jag struntade i det. Det kommer en dag i morgon också eller hur? Slötittade på tv och stickade på Toves sockar och drack två glas vitt vin. Sen fick jag pm från Börje H om en ny serie på C More Series, ICE, så jag tittade på de två avsnitten. Skitbra tycker jag som gillar tuffa killar :-) Dock inte kvinnliga hyenor, fniss ( det är nog  bara avundsjuka :-D ) och när jag sen skulle göra kväll så började jag att blöda näsblod som en stucken gris.......Jag blödde så mycket så att jag blev vinglig, så jag vågade inte lägga mig. Men nu har det lugnat sig så jag ska hoppa i säng nu, tittar lite på TV i sängen så att jag blir lugn...kanske t.o.m somnar ifrån TV:n   


Nattinatti   

Av Anki - 9 februari 2017 22:48

Simple as that......Eldat,matat fåglar, städat och vävt på pläden. En sväng på förmiddagen och en till på kvällskvisten i vävstugan. Så nu har jag vävt 70 cm i alla fall. Jag fixade ett test när jag åkte hem i kväll......spännande i morgon :-D Nu är jag trött som ett tok så nu ska jag hoppa i säng och hoppas att jag somnar omgående....


 

Sweet dreams   

Av Anki - 8 februari 2017 22:57

Var ju in till Capio Medocular på Läkarhuset i eftermiddags. Ett återbesök var det men de ville inte släppa mig utan jag ska till sjukhuset och en läkare igen om några månader, eftersom jag har för högt tryck på ögonen. Förstår inte riktigt vad det innebär och fick inte något riktigt svar heller när jag frågade vad det kan bero på. Hon sa bara att jag skulle tillbaks till sjukhuset till en läkare?

Hade tid klockan 15:45 men kom in vid 16:00 så jag var inte hemma förrän vid 17:30 och då skulle jag laga mat, elda och ge hundarna mat. Så jag skippade helt enkelt vävningen i dag.....Nya tag i morgon. 


God Natt i stugorna   

Av Anki - 8 februari 2017 12:33

Ja det var ju kallt som fasen i går kväll och i natt. Jag brukar ju vara uppe och elda till minst två-halvtre när det är jättekallt ute, men i går gav jag upp. Och när det bara är en eller två nätter så brukar det inte vara nån fara för vattnet heller. 

Men när jag klev upp i morse efter att ha gruvat mig en bra stund, så var det 8 grader inne. Och då kollade jag inte på golvet..........Sakta men säkert stiger värmen i huset efter nån timmes eldning. Nu ska jag in till ögonkliniken och göra en sån där otrevlig undersökning som jag gjorde i fjol. Och sen skulle jag behöva åka och väva, har liksom piskan hängande över mig. Trist att behöva känna så faktiskt..........speciellt när det ska bli lika kallt i kväll igen och jag behöver elda för kung och fosterland. 

Bild på termometern efter en timmes eldning   

 


Presentation

Fråga mig

48 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8 9
10
11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23
24
25 26
27 28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok

Besökare


Ovido - Quiz & Flashcards